Broodworkshop

€ 55,-/ per persoon

Aangeboden door

Gelegenheid

Workshop

Gegevens

Locatie
Op locatie aanbieder
Duur
4 uren, 30 minuten
Personen
1 - 9

Locatie

hargerweg 5
1871PJ

Kenmerken

ervaren bakker
ambachtelijk brood
biologisch brood
zelfgemaakte recepten

Over deze workshop

Beschrijving

Zelf brood leren bakken van een ervaren bakker. In de workshop brood bakken willen wij u onder andere het gevoel leren voor het deeg kneden. Een goed deeg moet met de hand worden gekneed. Een keukenmachine schiet hiervoor namelijk te kort. Op onze Brood Boerderij zullen alle zintuigen meedoen en kunt u na de workshop bijvoorbeeld zelf spelt, desem- en notenbrood bakken. Ook leert u pizzadeeg, korstdeeg, zoetbrood en ouderwets ambachtelijk oerbrood maken.

Naast de praktijk krijgt u theorie over producten en bakprocessen. Misschien heeft u zelf vragen als:
– Waarom rijst het deeg niet?
– Wat is spelt?

“Terug naar de oorsprong, naar hoe echt ambachtelijk brood wordt gebakken”
Naast dat er deeg wordt gekneed in machines, leert u ook de kneedtechnieken met de blote handen. Na een 4 à 5 uur durende workshop gaat u naar huis met veel informatie en een tas gevuld met zelfgemaakt biologisch brood en recepten.

Mocht u specifieke producten willen maken kunt u dit vooraf aangeven.